fbpx
2017. október 25.

Ausztriában szereztek tapasztalatokat

Ausztriában szereztek tapasztalatokat

Családi gazdaságokat, kisüzemeket és helyi termékeket kínáló üzleteket is meglátogattak a Kaposvári Egyetem munkatársai Ausztriában az ECOTOP2 projekt keretében. A cél az volt, hogy résztvevők megismerjék a jól működő gyakorlatokat, a megszerzett ismeretekeit pedig a későbbiekben kamatoztassák. A 60 millió forintos uniós támogatásból megvalósuló programban konzorciumi partnerként vesz részt a Kaposvári Egyetem.

A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-20 részeként elsősorban a régió ökoturisztikai szolgáltatóinak versenyképességét fejlesztenék. Az ECOTOP 2 Programban a Krizseváci Mezőgazdasági Főiskola, a Koprivnicai Turisztikai Hatóság, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, a Zala Megyei Kereskedelemi és Iparkamara valamint egyetemünk működik együtt.

A projekt keretében nemrégiben egy ausztriai tanulmányúton eredményesen működő vállalkozásokat, családi gazdaságokat, kisüzemeket és helyi termékeket kínáló üzleteket ismerhettek meg a résztvevők. Az így megszerzett tudást pedig a későbbiekben a honlap fejlesztésben és tartalommarketing szolgáltatás kialakításában is hasznosíthatják majd egyetemünk munkatársai. Emellett egy tanulmányt készítenek, amelyben arra keresik a választ, hogy milyen módon lehet bevonni az ökoturizmusba a régióban élő romákat.

A projekt összköltségvetése mintegy 60 millió forint, konzorciumi partnerként Egyetemünk közel 10 millió forintot költhet el a célok megvalósítására.

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat