fbpx
2017. december 01.

Kodály 135 - inspirációk és interpretációk

Kodály 135 - inspirációk és interpretációk

Záróműsorral ért véget a Kaposvári Egyetem másodéves óvodapedagógus hallgatóinak Kodály 135 - inspirációk és interpretációk projektje. Szövegben, képekben és egy videóban foglaljuk össze az elmúlt félév munkáját.

Kodály Zoltán születésének 135. évfordulójára Nagyné Árgány Brigitta álmodta meg a projekt ötletét. Alapját a zeneszerző zenei nevelésről, nemzeti hagyományainkról vallott irányelvei és népdalgyűjtései inspirálták.

A program keretében képzőművészeti alkotásokat készültek, a hallgatók megpróbálták minél több területen megragadni és interpretálni a komponista népzenei alapokon nyugvó kórusműveit.

A zárórendezvény műsorát színesítette a projekt idejére megalakult - oktatókból és hallgatókból álló kórus produkciója, a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának női kara, valamint a másodéves óvodapedagógus hallgatók változatos műsora, melyben klarinét, furulya és énekszó is felcsendült. Néptáncosok hangos csujogatásától volt hangos a 170-es előtti aula.

A műsor zárásaképpen a vendégek megnézhettek egy videót az egész féléves munkáról, majd egy közös éneklésre is sor került. Senki sem távozott üres kézzel: a diákok által készített naptárból mindenkinek jutott.

A projektben résztvevő oktatók: Nagyné Árgány Brigitta, Rónai Gábor és Hoffner Tibor.

(Szöveg, fotók és videó: másodéves médiaspecializáció szakos hallgatók)

 

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat