fbpx
2018. november 26.

Konferencia a roma felzárkóztatásért

Konferencia a roma felzárkóztatásért!

A sportolás komoly segítséget nyújthat abban, hogy kibontakozzon a valódi tehetség – erről beszélt a többszörös válogatott labdarúgó a Kaposvári Egyetemen. Pisont István az Adj esélyt! elnevezésű roma konferencián tartott előadást.

Az egész napos tanácskozás témája a roma tehetséggondozás volt, amelyet különböző aspektusokból világították meg az előadók. A rendezvényt Dr. Podráczky Judit, a Pedagógiai Kar dékánja, Balogh Imre, a Somogy Megyei Roma Önkormányzat elnöke és Dr. Kovács Zoltán, a Roma Szakkollégium igazgatója köszöntötte.

Dr. Gombos Péter, a Pedagógiai Kar dékánhelyettese a Kaposvári Egyetemen több éves hagyományra visszatekintő beás vers- és mesemondó versenyéről beszélt a résztvevőknek.

Az "Adj esélyt! Roma tehetségek felsőfokon" vendége volt a harmincegyszeres válogatott labdarúgó, edző Pisont István is. Az egykori focista arról beszélt: a sportolás nagy mértékben segíti a tehetség kibontakozását és az egyéniség fejlődését is. Hozzátette:

"kiemelten fontos, hogy legyenek olyan példaképek a roma gyermekek előtt, akiket követni lehet"

Somos László kaposfői plébános a roma felzárkóztatás és tehetséggondozás lelki oldaláról beszélt, hangsúlyozva az egyházak segítségét.

Bogdán Imre, a Roma Szakkollégium szakmai vezetője, a Napkerék Egyesület elnöke vitaindítóját követően kerekasztal beszélgetés zárta a délelőtti programot.

Délután a Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégium munkájában részt vevő és azt segítő mentorok, tutorok, oktatók, civil szervezetek képviselői szekció ülések keretében tanácskoztak a szakkollégiumi tehetséggondozás további lehetőségeiről.

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat