fbpx
2017. július 06.

Projekt az ökoturizmusért

Projekt az ökoturizmusért

Marketing képzéssel, nyelvtanfolyammal és workshoppal is erősítenék az ökoturizmust az ECOTOP2 projekt keretében. A határokon átívelő program mintegy 60 millió forintos uniós forrásból valósul meg, a horvát és magyar partnerek, köztük a Kaposvári Egyetem részvételével. Nemrégiben már az első projektmegbeszélést is megtartották a horvátországi Krizseváci Mezőgazdasági Főiskolán.

A legfontosabb feladatokat és határidőket is megbeszélték a partnerek a krizseváci projektnyitó rendezvényen – ezzel pedig ténylegesen is elindult az ECOTOP2 projekt.

A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-20 részeként elsősorban a régió ökoturisztikai szolgáltatóinak versenyképességét fejlesztenék. Így a következő, több mint egy évben nyelvtanfolyamokkal, marketingképzésekkel és szakmai tanácsokkal támogatják az ökoturisztikai szolgáltatásokat nyújtó szervezeteket. Ehhez a Kaposvári Egyetem elsősorban tudásbázist nyújt, ennek keretében részt vesz a hallgatócsere programban is. A tervek szerint 2017. szeptember 25.- október 1. között 12 hallgató érkezik a Krizseváci Mezőgazdasági Főiskoláról. Az itt töltött idő alatt a fiatalok megismerkedhetnek Somogy megye legmeghatározóbb ökoturisztikai szereplőivel. Így biztosan ellátogatnak majd a Bőszenfai

Szarvasfarmra és a Patcai Katica Tanyára is. A Kaposvári Egyetem hallgatói pedig 2018 augusztusában utazhatnak majd tapasztalatcserére Horvátországba.

A Kaposvári Egyetem emellett egy tanulmányt is elkészít majd. A szakemberek azt vizsgálják, hogy milyen módon lehet bevonni az ökoturizmusba a régióban élő romákat.

A projekt összköltségvetése mintegy 60 millió forint, konzorciumi partnerként Egyetemünk közel 10 millió forintot költhet el a célok megvalósítására.

A Programban a Krizseváci Mezőgazdasági Főiskola, a Koprivnicai Turisztikai Hatóság, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, a Zala Megyei Kereskedelemi és Iparkamara valamint a Kaposvári Egyetem vesz részt.

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat